5 nemme opskrifter til påskefrokosten

5 enkla recept för påsklunch

Påsken är en tid att samlas med familj och vänner, och vad passar bättre än över en utsökt påsklunch? Om du letar efter inspiration till en läcker och enkel påsklunchmeny har jag samlat fem enkla recept som passar perfekt för tillfället.

1. Äggsallad med curry:

Äggsallad är en klassiker på vilken lunchmeny som helst och denna curryvariant är en favorit hos många. Börja med att koka 4-6 ägg i ca. 10 minuter tills de är hårdkokta. Låt äggen svalna och skala dem. Hacka äggen fint och blanda dem med 1/2 dl majonnäs, 1 tsk curry, salt och peppar efter smak. Rör om väl och servera på rågbröd eller nybakat bröd. Du kan med fördel servera äggsalladen i vårt vackra BITZ skålset :

2. Lax på rostat bröd:

Denna lätta och läckra rätt är perfekt som en del av en påsklunchmeny. Rosta några brödskivor och bred ut dem med lite gräddfil. Använd t.ex. vår Conzept brödrost med timer för att rosta brödet. Lägg några skivor rökt lax ovanpå och strö över lite färsk dill eller persilja. Servera på ett vackert fat eller fat.


Rostat bröd med lax på en vit platta

3. Kycklingsallad med bacon:

Kycklingsallad är en annan klassiker på vilken lunchmeny som helst, och bacon ger denna variant en extra smakrik dimension. Stek ett par kycklingbröst i 20-25 minuter och skär dem i små tärningar. Stek några skivor bacon och skär dem i små bitar. Blanda kycklingtärningarna och baconbitarna med 1/2 dl majonnäs, salt och peppar efter smak. Servera på nybakat bröd eller i en fin skål. Servera till exempel kycklingsalladen i vår 13 cm Aida skål .


4. Grönsakspaj:

Denna grönsakspaj är perfekt för en lätt och god påsklunch. Börja med att kavla ut en pajbotten och förgrädda den i ugnen i 10-15 minuter. Du kan med fördel använda vår Dagpajform i kolstål . Skär några grönsaker i mindre bitar (t.ex. broccoli, lök, paprika och morötter) och fräs dem i en panna. Häll grönsakerna över pajskalet och häll över en blandning av 3-4 ägg och 1 dl grädde. Grädda pajen i ugnen i ytterligare 20-25 minuter.

Grönsaksrätt på svart bakgrund
5. Äggmuffins:

Enkla och läckra, dessa äggmuffins är perfekta att servera som en del av en påsklunchmeny. Vispa 4-5 ägg tillsammans med 1/4 dl mjölk och salt och peppar efter smak. Tillsätt hackad skinka, riven ost och valfria grönsaker (t.ex. körsbärstomater, lök eller spenat). Häll blandningen i muffinsformar och grädda dem i ugnen i ca. 15-20 minuter. Du kan använda vår Conzept muffinsform i silikon till din fördel. Servera dina äggmuffins varma eller kalla.

Nu har du fem enkla och läckra recept på din påsklunchmeny som kommer att imponera på dina gäster. Kom ihåg att det viktigaste är att njuta av tid med familj och vänner och skapa goda minnen. Glad påsk!