Handelsvillkor

Information om företaget

Företagets namn: hw-homeware ApS
Företagets CVR-nummer: 19195686
Etableringsform: ApS
E-post: Kundeservice@hw-homeware.dk
hw-homeware.dk
Lyngby Torv 1
DK-2800 Kgs. Lyngby
Tel. 48 26 25 00 (vardagar 9-16)
Personuppgiftsansvarig: Martin Meelby - För frågor, vänligen skicka ett e-postmeddelande till: Kundeservice@hw-homeware.dk

Alla priser är inklusive moms och andra skatter.

Betalning av faktura

hw-homeware aps accepterar onlinebetalningar med Visa/Dankort, Visa, Mastercard, Mobilepay Online, Anyday, ViaBill, Visa Electron, Maestro.

Betalning debiteras ditt konto först när den fysiska varan skickas eller den virtuella produkten skapas om inte annat avtalats eller angetts i din beställning.

Vid betalning med Anyday drar vi den första betalningen när varan skickas. Du betalar sedan en månatlig delbetalning på den sista bankdagen i de kommande tre månaderna. Denna delbetalning beror på din ordersumma och betalningsplan. Om du betalar alla delbetalningar i tid tillkommer inga räntor eller avgifter. Om du returnerar ditt köp kommer ditt avtal med Anyday automatiskt att avslutas. Läs mer om Anydays användarvillkor här: https://da.anyday.io/terms-conditions/shopper.

RESERVATION AV BELOPP

Vid användning av betalkort, debit såväl som kredit, görs en reservation av beloppet. Detta belopp är reserverat tills webbshoppen har behandlat och skickat din beställning. När ordern har skickats dras pengarna från kontot. Reservationstiden beror på produkten/tjänsten.

GODKÄNNANDE AV BETALKORT

Med betalkort kan du se att pengarna har reserverats på ditt konto och att ditt tillgängliga belopp kommer att visas som mindre. Om du eller webbutiken senare annullerar din beställning kan webbutiken inte ta ut pengarna, men reservationen förblir giltig under en tidsperiod. Observera att det endast är din bank (eller kortutgivare) som kan annullera reservationen.

GODKÄNNANDE AV KREDITKORT

Pengarna dras från ditt konto och visas i din översikt först när webbshoppen behandlar och godkänner betalningen för din beställning

ALLA BELOPP PÅ WEBBPLATSEN ÄR INKLUSIVE MOMS.

Webbplatsen använder följande valutor för prissättning:
Danmark - Kronor (DKK)

hw-homeware aps använder en säker betalningsserver som krypterar all information med SSL-protokoll, vilket innebär att dina uppgifter är säkra och inte kan läsas av andra utomstående.

På hw-homeware.dk kan du betala med följande betalningsmetoder:

  • Betalkort
  • Viabill
  • EAN-nummer (offentligt organ) måste anges i kassan!
  • MobilePay


KOM IHÅG ATT SPARA DIN FAKTURA/KVITTO, EFTERSOM DU KOMMER ATT BEHÖVA DET VID EN EVENTUELL REKLAMATION. REKLAMATIONSÄRENDE.

EAN BETALNING:

Varorna skickas först när betalningen är registrerad på vårt konto.
Konto för insättning av pengar:
Jyske Bank: reg: 7136 konto: 0001001408

En administrationsavgift på 50 DKK debiteras för EAN-betalningar.

VIABILL:

ViaBill är en betalningsmetod som gör att du kan handla hur många gånger du vill för upp till 1 000 kr. ViaBill ger dig möjlighet att "köpa nu och betala senare". När du betalar tillbaka till ViaBill betalar du i 4 lika stora månadsbetalningar. Första gången du betalar med ViaBill måste du gå igenom en kort registreringsprocess. Här behöver du ange din e-postadress, mobilnummer, CPR-nummer och dina kortuppgifter. Inom 20 sekunder får du veta om du är behörig att betala med ViaBill.

Förbeställning:

Leveranstiden för produkter markerade med "Förbeställ nu" är vägledande, men vi anger alltid förväntad leveranstid. Hela ordern skickas först när alla artiklar är klara för leverans. Pengarna dras först när varan har skickats.

Leveranstid

Frakt och leverans i Danmark - Leverans sker med Bring och GLS.
För köp över DKK 429, - hw-homeware.dk levererar dina varor gratis till Bring Pakkeshop - under DKK 429 kostar det DKK 29, -. 
Paketen skickas till närmaste paketshop eller adress (anges vid beställning)
Leverans sker vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar (lite längre om varan inte finns i lager och om beställningen går till utlandet).
Kunden kommer att kontaktas via e-post om försändelsen är försenad.
Om beställningen avvisas vid mottagandet, fel adress anges, mottagaren inte skrivs på brevlådan/dörren eller paketet inte hämtas i paketshopen, dras returportot (49 DKK) av från returbeloppet.

I händelse av fel eller brister i leveransen uppmanar vi dig att kontakta hw-homeware.dk inom 3 arbetsdagar.

Vid transportskador ber vi dig skicka bilder till kundeservice@hw-homeware.dk inom 3 dagar. Vänligen skicka bilder på fraktlådans ytor, fraktetikett och hur varorna packades i lådan med innehåll och de skadade varorna. Transportlådan och förpackningen ska inte slängas förrän ärendet är löst.

Ångerrätt

Du har 100 dagars ångerrätt när du handlar på hw-homeware.dk.

Ångerfristen löper ut 100 dagar efter den dag du;

  1. Har mottagit din produkt
  2. tar den sista varan i fysisk besittning vid avtal om flera olika varor som beställs i en order och levereras individuellt
  3. Ta det sista partiet eller den sista delen i fysiskt besittning vid avtal om leverans av en produkt som består av flera partier eller delar.

Du måste meddela oss inom 100 dagar från mottagandet att du vill häva ditt köp. Meddelandet måste lämnas genom att kontakta följande: kundeservice@hw-homeware.dk
I ditt meddelande måste du tydligt informera oss om att du vill utnyttja din ångerrätt. Du kan också ångra dig genom att använda standardformuläret för ångerrätt, som du hittar längst ner i villkoren.

Du kan inte häva köpet genom att helt enkelt vägra ta emot varan utan att tydligt meddela oss om detta. I händelse av nekat mottagande och efter meddelande till oss förbehåller vi oss rätten att kompensera de faktiska fraktkostnaderna för returförsändelsen. Vid användning av vår returetikett (via returportalen) kommer returfrakten (49 DKK) att dras av från returbeloppet.

VAROR SOM ÄR UNDANTAGNA FRÅN ÅNGERRÄTTEN

Följande produkttyper är undantagna från ångerrätten:

  1. Kontrakt som omfattas av avsnitt 7(2):

Leverans av förseglade varor som inte är lämpliga för retur av hälsoskydds- eller hygienskäl och där förseglingen har brutits efter leveransen,

Du förlorar din ångerrätt om;

Du bryter förseglingen på varor som inte är lämpliga att returnera av hälsoskydds- eller hygienskäl.

Du bryter förseglingen på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram.

Returnera en vara

Du måste returnera din beställning till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter det att du har meddelat oss att du vill annullera ditt köp. Du måste stå för de direkta kostnaderna för att returnera varorna. När du returnerar varor är du ansvarig för att se till att varorna är ordentligt förpackade. Du bär risken för varorna från och med leveranstidpunkten.

Vissa varor kan på grund av sin beskaffenhet inte returneras med vanlig post. Detta gäller för: (ex. Stora föremål +25 kg.  Kostnaden för att returnera dessa artiklar förväntas uppgå till högst ca 200 DKK.

VARANS SKICK NÄR DU RETURNERAR DEN

Du är endast ansvarig för eventuell försämring av varans värde på grund av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktion. Med andra ord kan du prova produkten på samma sätt som om du hade provat den i en fysisk butik.

Om varan har testats utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som begagnad, vilket innebär att du vid hävning av köpet endast får tillbaka en del eller inget av köpesumman, beroende på varans kommersiella värde.

För att få full återbetalning måste du göra samma sak som du skulle göra i en fysisk butik. Du kan testa varan, men inte använda den.

ÅTERBETALNING AV INKÖPSBELOPPET

Om du häver ditt köp får du naturligtvis tillbaka det belopp som du har betalat till oss. I händelse av en värdeminskning som du är ansvarig för kommer denna att dras av från köpesumman.

Om du utnyttjar din ångerrätt återbetalar vi alla betalningar som vi mottagit från dig, inklusive leveranskostnader (men inte ytterligare kostnader till följd av ditt eget val av en annan leveransmetod än den billigaste formen av standardleverans som erbjuds av oss), utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från den dag då vi har mottagit meddelande om ditt beslut att frånträda detta avtal. Vi kommer att göra en sådan återbetalning med samma betalningsmedel som du använde för den ursprungliga transaktionen, såvida du inte uttryckligen har kommit överens om något annat.

Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi har fått tillbaka varorna, såvida du inte har lämnat bevis på att du har returnerat varorna vid den tidpunkten.

Om du ångrar köpet måste varorna skickas direkt till:
Hw-lager för hemartiklar
Solvang 40
3450 Allerød, Danmark

Du kan också häva köpet genom att returnera det personligen till butiken på Lyngby Hovedgade 68, 2800 Lyngby.

VAD BEHÖVER JAG SKICKA TILLBAKA?

Du måste bifoga en kopia av orderbekräftelsen.

Vänligen observera! Vi tar inte emot COD-paket.

Hantering av klagomål

Den danska köplagens regler om fel kan gälla vid köp av varor. Reklamationsrätten omfattar fel som förelåg när du köpte varan. Vid fel eller brister i produkten kan kunden reklamera till ovanstående adresser, via telefon 48262500 eller e-post kundeservice@hw-homeware.dk. Vid hantering av reklamationer via e-post/telefon behöver vi bild- och/eller videomaterial för att dokumentera fel/defekter på produkten, vilket vi använder som dokumentation till produkt- och/eller fraktleverantörer.

Kunden har 2 års reklamationsrätt. Kunden kan välja att skicka tillbaka varan. När du handlar på hw-homeware.dk har du 2 års garanti.
Det innebär att du antingen kan få varan reparerad, utbytt, återbetald eller ett prisavdrag, beroende på den specifika situationen.
Detta förutsätter naturligtvis att reklamationen är berättigad och att felet inte har uppstått till följd av felaktig användning av produkten eller annat skadligt beteende.

Reklamation skall ske inom skälig tid efter det att du upptäckt felet på produkten. Skador på produkten som orsakats av driftfel, handhavandefel, modifieringar, normalt slitage eller grov felanvändning av användaren omfattas inte av garantin. Hw-homeware Aps täcker inte eventuella följdskador som orsakas av den defekta produkten, såvida det inte följer av tvingande regler i dansk lag.

Vi ersätter rimliga fraktkostnader som du kan ådra dig i samband med retur av produkten när klagomålet är berättigat.

Hantering av klagomål

Om du vill reklamera ditt köp ber vi dig kontakta kundeservice@hw-homeware.dk. Om vi inte lyckas hitta en lösning, kan du skicka ett klagomål till Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via Reklamationsportalen för Nævnenes Hus.

För att kunna klaga måste den vara eller tjänst som du vill klaga på ha kostat minst 1 110 DKK och högst 100 000 DKK. För reklamationer av kläder och skor gäller dock att priset ska ha varit minst 720 DKK. Det kostar en avgift att få klagomålet behandlat.

Europeiska kommissionens onlineportal för klagomål kan också användas för att lämna in ett klagomål. Detta är särskilt relevant om du är en konsument som är bosatt i ett annat EU-land. Klagomål kan lämnas in här - http://ec.europa.eu/odr. När du lämnar in ett klagomål måste du ange vår e-postadress kunderservice@hw-homeware.dk.

Registrering av information

Inga personuppgifter som registreras på kundeservice@hw-homeware.dk kommer vid något tillfälle att överföras, säljas eller göras tillgängliga för tredje part.

INTEGRITETSPOLICY:

Ingen personlig information som registrerats hos hw-homeware.dk kommer vid något tillfälle att överföras, säljas eller göras tillgänglig för tredje part.
All information lagras säkert och är endast tillgänglig för betrodda anställda på hw-homeware.dk
I samband med elektronisk betalning används en säker krypterad metod via webbshopsystemet.

Vid ett köp ber vi om ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
Denna information används uteslutande för att behandla beställningen. Informationen överförs och lagras elektroniskt i okrypterad form och lagras i 5 år.
När personuppgifter samlas in via vår webbplats ser vi till att det alltid sker med ditt uttryckliga samtycke, så att du är informerad om exakt vilken information som samlas in och varför.
Som registrerad hos hw-homeware ApS har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt till insyn i vilken information som är registrerad om dig. Du har dessa rättigheter enligt personuppgiftslagen och förfrågningar i detta avseende ska riktas till hw-homeware ApS via e-post kundeservice@hw-homeware.dk.
Själva "kontraktet" (köpeavtalet) lagras inte på hw-homeware.dk på ett sätt som gör att du kan logga in senare och se / ändra status.
Vi registrerar också den IP-adress från vilken eventuella köp görs.
Vi skickar ut ett e-postmeddelande ca 10 dagar efter ditt köp för att höra om du är nöjd.

Du kan också välja att få din e-postadress inkluderad i en e-postlista (nyhetsbrev) på hw-homeware.dk, så att du regelbundet får nyheter och annan information från hw-homeware.dk

Denna tjänst kan du prenumerera på och avregistrera när du vill.

I enlighet med den danska personuppgiftslagen tillhandahåller vi information om registrerade uppgifter på begäran och, baserat på eventuella invändningar, raderar vi uppgifterna i önskad utsträckning.

COOKIEPOLICY:

Butikssystemet använder så kallade cookies för att hantera innehållet i kundkorgen.

En cookie är helt enkelt en fil som lagras på din egen dator. Det är också möjligt att be systemet att spara dina adressuppgifter till nästa besök. Om du vill radera denna information vid ett senare tillfälle kan du göra det via inställningarna i din webbläsare. I Internet Explorer sker detta t.ex. via menyn "Verktyg" och menypunkten "Internetalternativ".

 

Standardformulär för avbokning

(Denna blankett ska endast fyllas i och returneras om ångerrätten utnyttjas)

 

Till:

Hw-homeware Aps

Solvang 40

3450 Allerød, Danmark

e-post: kundeservice@hw-homeware.dk

 

Jag meddelar härmed att jag önskar utöva min ångerrätt i samband med mitt köpeavtal för följande varor/tjänster:

 

________________________________________________________________________

 

Beställd på: _________________     Mottagen den: ___________________

 

Konsumentens namn: ______________________________________________________________________

 

Konsumentens adress:  ___________________________________________________________________

 

Konsumentens signatur: __________________________      Datum: _________________

(endast om innehållet i formuläret kommuniceras på papper)

 

 

Villkoren uppdaterades senast den 17 april 2023