Banankage - En af de sundere slags

Banankaka - En av de nyttigare sorterna

Om du är ett lika stort fan av tårta och älskar att äta tårta som vi är på hw-teamet, då kommer du att bli nöjd med detta recept på ett av de nyttigare banankakorecepten. Det är för dig som vill kunna njuta av en god tårta med gott samvete. 13242244_1323311051016588_1327771183_o Ingredienser:
  • 5 mogna bananer
  • 80 g mjukt smör
  • 75 g rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 100 g vetemjöl
  • 60 g fullkornsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tesked kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 ägg
Du kan ev tillsätt mörk choklad eller hackade valnötter, beroende på din smak. Handlingsplan: Sätt på ugnen på 200 grader (varmluft) Börja med att tillsätta både smör, vanilj och socker i en skål , använd en visp för att vispa ihop det tills det blir fluffigt. Ta en ny skål och vispa sedan ihop äggen väl, och mosa ihop bananerna i en separat skål. Blanda sedan försiktigt de mosade bananerna med de vispade äggen och blanda sedan med smöret och sockret. Tillsätt sedan resten av ingredienserna lite i taget och se till att allt blandas väl. När det blivit en stor deg med lite kladdig konsistens är degen nu redo att läggas i en brödform , smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda sedan bananbrödet i 30-35 minuter i den förvärmda ugnen. Brödet tas sedan ur formen och läggs på ett galler istället, så att det får svalna ordentligt. Men är du inne på den lite nyttigare banankakan går det såklart att byta ut rörsockret mot antingen mer bananer eller till exempel honung. Du kan även komplettera med lite mer nötter, russin eller dadlar, vilket också gör den lite sötare, så socker är kanske inte nödvändigt alls – om inte den söta smaken verkligen kommer fram.