Blinis med spinat, laks og kaviar - nemt og lækkert!

Blinis med spenat, lax och kaviar – enkelt och gott!

Blinis

Servera dessa läckra spenatblinis med fördel nästa gång du har gäster över. De fungerar superbra som små aptitretare för alla tillfällen, eller som en del av ett festligt tapasbord. Blinis är superenkla att göra, och dessa är dekorerade med keso, gravad lax och kaviar.

Förberedelsetid: ca. 30 minuter Vad du behöver köpa: Ägg, fryst spenat, rågmjöl, basilikapesto, keso, gravad lax och kaviar Portion: 15 små blinis

Recept på blinis:

  • 2 ägg
  • 4 bollar fryst spenat (tinad)
  • 1 msk rågmjöl
  • 1 tsk pesto
Så här gör du: Börja med att blanda ihop ägg, spenat, rågmjöl och pesto i en skål. Använd nu en sked för att forma små pannkakor/blobbar på pannan, du kan använda en panna speciellt designad för blinis. Stek blinis på båda sidor och låt dem svalna. Bred ut dem på ett fat och lägg en liten sked keso på varje, sedan en skiva lax och avsluta med en god klick kaviar på toppen. Dina spenatblinis med keso, lax och kaviar är nu redo att serveras! Tips: Servera med ett gott glas champagne eller liknande. Är du inte så förtjust i kaviar kan du toppa med pesto istället.
Bild: Kathrine / HealthyFoodie