Bagning med Blomsterbergs

Bakar med Blomsterbergs

Blomsterbergs Mette Blomsterberg känner vi alla från TV som domare i Den store Bagedyst och programledare för hennes eget TV-program "Det ljuva livet". Nu är det inte längre bara deltagarna i "Den stora baktävlingen" som kan göra vackra och goda tårtor. Mette Blomsterberg har skapat en helt egen serie med läckra köks- och bakprodukter, där funktionalitet och estetik står i centrum. Beväpnade med rätt utrustning kan vi nu alla bli mästare i köket.
Mette Blomsterberg
Mette Blomsterberg utbildade sig till konditor 1990 från Kransekagehuset i Köpenhamn. Bara fem år senare blev hon chef för Glyptoteks Café där hon under flera år drev både café och konditori. 2011 öppnade hon tillsammans med sin man Henrik Blomsterberg sin egen butik "Blomsterbergs" i inre Köpenhamn. Tre år senare utökade de med Blomsterbergs Café & Konditori i Lyngby. Mette Blomsterberg är Danmarks konditor. Utöver sina framträdanden i TV har hon gett ut ett stort antal böcker, håller kurser, föreläsningar och event om bakning och desserter. Under de senaste åren har hon även vunnit en hel del priser inom sitt område.
Blomsterbergs-serien
Blomsterbergs-serien består av vackra och funktionella produkter som är noga utvalda för dig som älskar att laga mat och baka. I serien hittar du bl.a. de vackra droppskålarna i porslin . Skålarna finns i set om fyra i följande storlekar: 13 cm, 20 cm, 28 cm och 36 cm. De eleganta skålarna är helt perfekta för alla sorters delikatesser. Du kan använda dem både som skålar och som djupa tallrikar. De kommer att få nästan alla rätter att se inbjudande och eleganta ut. Skålarna är ugnssäkra, mikrovågssäkra och passar i diskmaskinen. Serien innehåller även ett hav av funktionella formar för allt från att baka bröd till att forma glass och kakor. Olika redskap för bakning och kök finns också i serien. Till exempel deg/pizzavullen i rostfritt stål eller det smarta lilla parisienne/melonjärnet, som kan användas för att göra perfekta små bollar av mjuk frukt och grönsaker.
Passionen
Allt Mette Blomsterberg gör bygger på hennes passion för det ljuva livet, sinnlighet, bortskämdhet och njutning. Hon värdesätter därför hög professionalism och kvalitet i sina produkter, precis som hon värnar om de goda måltiderna och desserterna.
Bästa rådet från Mette Blomsterberg
  • Läs alltid igenom receptet minst två gånger – gärna över en god kopp kaffe.
  • Laga mat från grunden och acceptera att det tar tid.
  • Gör inte för stora portioner – gör lite, men gott.
  • Följ receptet noggrant – mät, väg och temperera mycket exakt.
  • Lägg en fuktig disktrasa under din skärbräda så att den håller sig platt.
  • Använd en tandad kniv när du hackar nötter.
  • Använd en bra, tung kavel.
  • Använd en spritspåse när du ska ordna yoghurten snyggt i glas till brunchbordet.
  • Hitta alla de bästa tipsen och tricken på Mette Blomsterbergs egen hemsida. Du kan bland annat hitta ett recept på hur du enkelt gör en vacker marsipanros.