Brændte mandler

Rostad mandel

Rostad mandel - En riktig julklassiker.

När det är kallt ute och familjerna träffas vet man att julen är precis runt hörnet. Det är mörkt ute, men de vackra ljuskedjorna hänger på gator och gränder och lyser elegant upp mörkret. Hemmet är fint inrett och värmen skruvas upp. Förutom familjemys är julen också känd för alla sina godsaker. Konfektyr, hembakat och rostad mandel är ett litet urval av de vanliga jultraditionerna i danska hem. Det här året borde inte vara annorlunda. Vi har sett till att göra ett superenkelt recept som passar hela familjen. Välkommen och god jul.

Ett enkelt recept som kommer att glädja hela familjen

Tid: 30 min Antal: 1 stor portion Ingredienser:
  • 600 gram mandel (med skal)
  • 600 gram florsocker
  • 2 dl. vatten
Handlingsplan: Hitta en tjockbottnad stekpanna med hög kant (ev. Scanpan CTX 28cm) . Sätt på brännaren på full effekt och häll alla ingredienser i pannan. Hitta en träkastrull och rör om ordentligt medan pannan värms upp. När strösockret har smält och man kan höra mandeln spricka är det dags att ta bort mandeln. Lägg mandlarna på en bit bakplåtspapper och fördela dem jämnt. Ett tips är att separera mandeln innan sockret blir kallt. På så sätt undviker du att de brända mandlarna lägger sig i större klumpar. God jul - och bli frisk. Föredrar du brownies har vi hittat ett recept på "Världens bästa brownies" här .