Chiagrød med vanilje og hindbær

Chiapudding med vanilj och hallon

Börja dagen rätt med en aptitretande frukostflingor! Kathrine från Healthyfoodie.dk har gjort ett läckert recept på den perfekta frukosten med vaniljyoghurt, chiafrön, keso, banan och hallon. Smaklig måltid! Förberedelsetid: Ca. 15 minuter Inköp: Chiafrön, keso, vaniljyoghurt (ev. Cheasy's 0,1%), banan, frysta hallon, kiwi, akaciahonung Portion: 2 pers. Ingredienser : – 1,5 msk chiafrön (blöt chiafrön i vatten över natten i ett litet glas och låt blandningen stå i kylen. Vattnet ska täcka chiafröna ca 2 cm.) – 2 dl vaniljyoghurt – 2 dl keso – 1 banan – 80 g hallon – akaciahonung Handlingsplan: (Yoghurt) Ta tag i de lösta chiafröna och blanda ihop med vaniljyoghurten i en liten Margrethe-bunke. Det är viktigt att blanda chiagröten väl med yoghurten. När det blir en jämn konsistens, tillsätt keso och smaksätt yoghurten med akaciahonung. (hallonkräm) Ta de frysta hallonen och tina dem snabbt i mikron. När hallonen är lätt tinade ska de blandas med en mosad banan. Rör om tills en enhetlig massa erhålls. Krydda med akaciahonung. Arrangemang: Fördela lagren växelvis i ett Frederik Bagger-glas. Dekorera ev med kiwi och hackade nötter. Bild: Kathrine, Healthyfoodie.dk Recept finns på healthfoodie.dk