Dura Line gryder og pande

Eva Trio - Dura Line - Grytor och stekpannor

Dura Line EN DANSK DESIGNKLASSIKER KOMMER TILL VÄRLDEN 1977 skapade den danske designern Ole Palsby en helt ny funktionalistisk krukaserie. Serien utnyttjade egenskaperna hos tre olika material – aluminium, gjutjärn och koppar – och därav namnet Eva Trio. Inspirationen till Eva Trio kom från det professionella köket, med tanke på hur vi använder vårt kök och med tonvikt på att göra produkterna enkla, hållbara och funktionella. Resultatet blev en serie krukor och lock i 3 fasta storlekar, som ger en mängd kombinationer, och som kan staplas inuti varandra så att de tar så lite plats som möjligt. Handtag i rostfritt stål är placerade så att de håller sig så kalla som möjligt, så de blir aldrig varmare än att du kan hålla dem utan grytlappar. Eva Trio är en del av det danska företaget Eva Solo A/S , som skapar hemaccessoarer och köksutrustning i exklusiv design. DURA LINE Alla kastruller och kastruller i Dura Line-serien är gjorda av ett extra slitstarkt material som dessutom är extremt bra på att leda och fördela värmen jämnt och snabbt. Det säkerställer ett bra resultat, oavsett om du kokar eller steker. Beläggningen på insidan är PFOA-fri PTFE 4-lagers Slip-Light beläggning, som ser till att inget fastnar och rengöringen är extra enkel. Utsidan är hårdanodiserad vilket gör den extra hållbar. Den kraftiga aluminiumbotten på 5 mm har en integrerad magnetisk metallplatta, så att grytan eller pannan även kan användas på induktion. Längst ner finns en diameter på induktionszonen, vilket är den zon som är magnetisk. Dura Line kan därför användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Alla handtag är tillverkade av starkt, rostfritt stål. Handtagen på kastrullerna är utformade och placerade på ett sådant sätt att värmefördelningen från kastrullen in i handtagen minimeras avsevärt, speciellt den del av handtagen som är längst bort från kastrullen. Handtaget och skaftet blir därför inte varmare än om man kunde hålla dem utan grytlapp. Detta gäller dock inte om du använder grytan eller pannan på en gasspis eller i ugnen. TIPS OCH BRA RÅD
  • Det rekommenderas att du alltid smörjer insidan av dina kastruller och kastruller med lite matolja före användning. Det optimerar beläggningens förmåga att släppa och ökar hållbarheten.
  • Välj alltid den tillagningsyta som bäst passar grytans eller kastrullens diameter.
  • Undvik att överhetta kastruller och kastruller.
  • Vid induktion får kastruller och kastruller aldrig värmas utan innehåll. Det är en mycket snabb uppvärmningskälla och grytan eller pannan kan skadas.
  • Dura Line kan INTE tvättas i maskin, eftersom den kan missfärga ytan.
  • Grytor, kastruller och lock ska rengöras med diskmedel och en mjuk borste eller svamp.
  • Den invändiga Slip-Light-beläggningen ser till att inget fastnar och rengöringen är extra enkel. Undvik att skada beläggningen genom att alltid använda verktyg av trä, plast eller med silikonbeläggning.
  • Undvik att förvara mat i en kastrull eller kastrull under lång tid, eftersom beläggningen kan skadas.
  • Blir Slip-Let-beläggningen mörkare med tiden? Fyll pannan eller grytan med vatten och tillsätt 4-5 msk. maskintvättmedel. Låt det puttra i ca. 45 minuter. Rör om då och då med en diskborste eller liknande. Upprepa om det behövs. behandlingen. Pannan eller grytan ska sedan rengöras med diskmedel och insidan täckas med ett tunt lager matolja.