Fastelavn er mit navn boller vil jeg have!

Mardi Gras är mitt namn bullar jag vill ha!

"Morgon heter jag, jag vill ha bullar" - Som tur är har vi lösningen på det. Vi har varit i köket och svängt med vispen för att göra oss i ordning. En sak som alltid är en hit är de klassiska Mardi Gras-bullarna, så samla familjen, för vi har receptet för dig här.
Mardi Gras-bullar Mardi Gras-bullar
Antal: 16 st.

Ingredienser:

Deg
  • 1 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 125 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 4 matskedar socker
  • 375 g vetemjöl
Kräm (valfritt)
  • 1 ägg
  • 2 matskedar socker
  • 2 dl Mjölk
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • ½ vaniljstång (eller en nypa vaniljpulver)
Här kan du alltid tjäna lite mer om du verkligen gillar det Glasyr
  • 100 g florsocker
  • 1 matsked vatten

Så här gör du

Degen Ta din Scanpan-kastrull och värm mjölken långsamt tills den är rosa varm. Ta nu en Margretheskål och dela jästen i mindre bitar och rör om den med en gaffel tillsammans med den varma mjölken. Ta din sil och strö mjöl och övriga ingredienser i mjölken. Mixa allt med din Philips handmixer tills degen är fast. Lägg en fuktig handduk över din Margrethe-skål och låt den jäsa i en timme. Grädden Ta en ny Margretheskål och blanda ihop alla ingredienser till krämen med din stavmixer . Ta nu din rengjorda Scanpan-gryta och låt grädden koka upp medan du fortfarande vispar med en Gastromax-visp , för att inte skada pannan. Koka grädden i ca. 5 minuter kom fortfarande ihåg att piska. Häll tillbaka grädden i din Margrethe-skål och låt den svalna medan du fortfarande rör om då och då. Sen ska man baka Värm ugnen till 225 grader (ej varmluft) Ta din sikt igen och strö lite mjöl på bänkskivan. Ta sedan din Margretheskål med degen som fått jäsa. Kavla ut degen till en stor fyrkant. Skär degen 3 gånger på varje fog, så att det blir 16 lika stora rutor. Tillsätt motsvarande en matsked. kräm på varje ruta. Samla och rulla den till en liten bulle. Lägg alla bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt bullarna jäsa under en torr kökshandduk i 45 minuter. Grädda bullarna i den förvärmda ugnen i ca. 10 minuter och låt dem svalna. Medan bullarna svalnar kan du ta en liten skål och blanda ihop glasyren och vattnet så att din glasyr är redo att läggas på. 1, 2 och 3 så är det Mardi Gras!