INGREDIENSER
800 gram Hokkaido pumpa 200 gram potatis 3 vitlöksklyftor 2 lökar, ca. 100 gram 2 msk. Olivolja 1 msk. färsk timjan 1 grön chili 2 burkar kokosmjölk 3 dl buljongvatten 2 msk. Citron juice Salt Svartpeppar 2 dl fromage fraicheSALSA
¼ knippe hackad koriander 1 msk. olivolja 1 finhackad röd chili 1 burk svarta bönor 1 msk. fint rivet limeskal 2 msk. rostade pumpafrönSÅ GÖR DU
- Hitta en vass kniv och skär pumpan på mitten, använd en sked för att ta bort alla frön. Skär pumpan i grova bitar med skalet på.
- Använd en potatisskalare till potatisen och grovhacka den och resten av grönsakerna. Stek dem i olivolja i en stor soppgryta tillsammans med pumpa, finhackad timjan och chili.
- Tillsätt kokosmjölk och fondvatten, låt sjuda i 30 minuter.
- Häll soppan i en mixer och mixa till en fin puré. En stavmixer kan också användas. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Blanda alla ingredienser till salsan i en liten skål .
- Lägg upp den varma soppan i varma tallrikar eller skålar och servera med bön-/koriandersalsa och fromage fraiche.
Dricks:
Byt ut pumpa mot t.ex. sötpotatis, morot, selleri, palsternacka eller annan rotfrukt.