Gulerod- og rødbederösti

Morot och rödbetor rosti

Kathrine från Healthyfoodie.dk har denna gång gjort nyttiga grönsaksrösti till oss. Här erbjuds både morots- och rödbetsrösti, ett nyttigare och modernare alternativ till den välkända potatisrösti (Pommes Rösti). Dessa hälsosamma alternativ smakar fantastiskt och är minst lika goda som tillbehör till biffen! Smaklig måltid. Förberedelsetid : 20 min. Portion : 3-4 personer (12 stycken) Ingredienser: – 2 stora morötter (riven) – 1 stor rödbeta (riven) – 6 stora matskedar mandelmjöl - Salt – ½ tsk paprika - 2 ägg – 1 tsk timjan Procedur : Börja med att riva morötterna och rödbetorna var för sig. Hitta två skålar och vispa ett ägg i varje. Lägg sedan morötter i ena skålen och rödbetor i den andra. Tillsätt sedan 3 matskedar mandelmjöl i varje blandning och rör om ordentligt – tillsätt salt, paprika och timjan. Hitta en non-stick stekpanna och forma röstin på pannan. De ska stekas på båda sidor tills de fått en ljus gyllenbrun färg. Sedan är de redo att serveras!