Hjemmelavet ketchup

Hemlagad ketchup

Varje ketchupälskare borde prova detta recept någon gång i sitt liv! Det är en hel värld av skillnad från den typ av ketchup du hittar i snabbköpet, och sedan till denna läckra hemgjorda ketchup. Kathrine från Healthyfoodie.dk ligger bakom receptet på denna läckra ketchup. Smaklig måltid! Förberedelsetid: 30 min. Portion: 500-600 ml Ingredienser: – 500 g färska tomater (mogna) – 1 äpple – 1 lök - 1 vitlöksklyfta – 1 nypa kanel – 1 tsk paprika – 2 tsk oregano – 1 dl äppelcidervinäger – 1 tsk salt – 1 msk rörsocker - (Eventuellt 1 tsk krossad chili) Handlingsplan: Hitta en vass kniv och en skärbräda. Börja sedan skära tomaterna, löken, vitlöken och äpplena i grova bitar. Hitta en gryta (2-3 liter) och låt de skurna grönsakerna koka upp tillsammans med äppelcidervinäger och rörsocker. Låt koka tills grönsakerna är helt genomkokta. Hitta sedan stavmixern och mixa ingredienserna tills önskad konsistens uppnås. Tillsätt kanel, oregano (eller chili), paprika och rör om väl. Smaka av med salt och peppar. Kyl den i ett Rosendahl Grand Cru förvaringsglas. Här har du! Foto: Kathrine. Healthyfoodie.dk Recept: healthfoodie.dk