Hurtige og lækre italienske bruschetta

Snabb och läcker italiensk bruschetta

hw-homeware.dk recept När vädret i Danmark blir kallt och tråkigt måste man hitta inspiration i de varma köken. För att drömma dig tillbaka till värmen kan du dra fram en italiensk klassiker - Bruschetta. Smaken är solig och värmen är inte bara reserverad för sommaren, så här har vi gjort ett enkelt och snabbt recept på läcker bruschetta tillsammans redo för dig. Smaklig måltid! Tid: 15 min Ingredienser:
  • Tomater.
  • Vetebröd
  • Bra olivolja.
  • Vitlök
  • Basilika
  • parmesanost
  • Salt och peppar
Handlingsplan:
  • Hitta en vass kniv och en skärbräda och hacka de färska tomaterna i små tärningar. Hitta en Margretheskål och släng ner de hackade tomaterna i den.
  • Grovhacka den färska basilikan och lägg den sedan i skålen. Sedan hittar du en vitlökspress och trycker ner en vitlök i skålen. Smaka av med salt och peppar.
  • Hitta en bakplåt och skär brödet i tunna skivor. Häll lite olivolja över brödet och rosta det i 4 minuter i 200 grader.
  • När brödet har fått färg kan tomatblandningen läggas ovanpå brödet. KOM IHÅG att riva parmesanosten över brödet.
  • (Om du vill ha parmesanosten smält kan brödet sättas in i ugnen kort)
  • Dekorera ev med färskt basilikablad ovanpå.
Bild: dahu83