hw-homeware.dk’s Oprydningsguide

hw-homeware.dks rengöringsguide

Hw-homeware har många läckra produkter i sitt sortiment som är idealiska för organisation, förvaring och rengöring. Med inspiration från städexperten Camilla Lender från TV 2-programmet 'Det roder' kommer här hw-homeware.dks guide med inspiration och produktidéer för att få ditt hem under kontroll

Dags att städa

Många är hemma i denna Corona-tid och det är självklart att rensa undan gömmen och organisera hemmet bättre nu när det finns gott om tid, och man inte missar det fantastiska ute i den stora vida världen. Det kan verka övermäktigt att komma igång, men resultatet skapar lugn och överblick och ger vinst – så att du kan lägga tiden på något roligare efteråt. Du behöver inte vara den nya Marie Kondo, men du kan börja smått. När man ska lära hjärnan nya vanor handlar det om att ha lyckade upplevelser, goda associationer och mycket upprepningar.

Var ska man börja?

Börja med en plats i hemmet där det alltid finns mycket saker och stök. Det är ofta en plats där vi lägger ner saker när vi kommer hem, t.ex. i entrén där nycklar, glasögon, telefon och mynt och allt annat vi har i fickan hamnar. Försök att hålla det snyggt i en vecka. Det ger hjärnan en snabb upplevelse av framgång. Georg Jensens Lövfat är ett riktigt vackert fat för att hålla koll på mynt och nycklar med stil. Eva Solos legionbricka är också ett stilrent neutralt alternativ för nycklar och mynt.

Gör det mysigt

Genom att göra städningen trevlig och en bra upplevelse lär vi hjärnan att det inte är så farligt. Skruva upp musiken, lufta ut och tänd några ljus och doftljus. Hw-homeware.dk har ett stort utbud av doftljus, doftpinnar och luftfräschare i många olika dofter. Vi har även många olika lampor – även inom artificiellt ljus kan vi rekommendera de verklighetstrogna Uyuni-ljusen som finns i både blockljus, kronljus och värmeljus.

Ställ in tid av/tid på

Genom att tilldela t.ex. 15-30 minuter varje dag vid en bestämd tidpunkt för att städa upp, du får behålla din nya vana och hålla ner högarna.

Visionen

Genom att dekorera med färska blommor mitt i röran innan du påbörjar en grundlig städning blir du mer medveten om allt som stökar. Det ger din hjärna en vision om hur trevligt det kan vara efter att du har städat, och ger dig extra motivation att komma igång.

Etiketter.

Hjälp hjärnan och resten av familjen med var saker och ting lever nu. Sätt etiketter och laminera vid behov. små bilder för familjens barn på lådor, lådor och krokar. Dagens vikkartonger har redan en praktisk etikett som du kan skriva på.

Packa undan saker - tillfälligt

Om du har svårt att bli av med många saker på en gång är det en bra idé att ställa den i källaren eller på vinden i en vecka eller två.När du tar ut den igen kan du bättre se om du har missat det, eller så har du helt glömt att du ägt det – och har lättare att bli av med det helt. Hammerplast smarta stora lådor finns i många olika storlekar och är bra för detta ändamål då de både håller fukt och luft ute samtidigt som de är genomskinliga och man lätt ser vad som finns inuti. p-5386-hw-homeware_smartstore_classic_70_m_hjul_storage_plast-jpg p-5378-hw-homeware_smartstore_classic_35_bedroller_m_hjul-jpg

"Rita inom linjerna"

Överfulla inte dina hyllor med saker och skapa några tomma ytor. Ordna dina saker och lägg undan dem i lådor. Det ser rörigt ut om dina saker sticker ut över hyllorna i bokhyllan. Färgkoordinerande böcker och dekorationer kan också ge sinnesro.

Tomma ytor

Träna på att inte fylla alla ytor med saker och fodral, det kan lätt få det att se rörigt ut och stressa dig och familjen i onödan. Välj några dekorativa föremål som du gillar och ge ditt hem lite personlighet. Tomma ytor ger lugn för ögat och en känsla av rymd och rymd.

Få kontroll över rotlådan.

Vi har alla en rörig låda, oavsett om det är i hallen, köket eller badrummet, det är lätt att få kontroll över alla dina småsaker med lådinsatser . Vi har många olika storlekar och kan användas till allt från gummiband, gem till smycken – bara fantasin sätter gränser.

Översikt över köksskåpen

Oxos Pop-containrar är lysande för att få överblick och ordning i dina köksskåp – de är lufttäta med ett enda klick. De finns i många olika storlekar och du kan fästa en sked under locket - så kom ihåg att beställa den med dig.

Kort sagt – Allt måste ha en plats

När du införlivar dina nya städvanor är det viktigt att lägga märke till om det finns saker som fortfarande alltid ligger och gör oreda. Ofta beror det på att de inte har en fast plats i hemmet. Skapa en plats för den nära där den ska användas – då är sannolikheten större att du kan hitta den och få den på plats direkt efter användning. Plastkorgar i olika storlekar är alltid bra för att samla en massa småsaker och papper - finns i vitt och svart i 4 storlekar

Kom ihåg att fira när du har städat

Ge dig själv massor av beröm och en klapp på axeln när du har städat. Den säger till din hjärna och nervsystem att det är bra för dig att städa och gör det lättare att komma igång nästa gång. Vi önskar dig all lycka härifrån! Med vänliga hälsningar // Team hw-homeware.dk