Ideer til påskebordet

Idéer till påskbordet

Påsken är precis runt hörnet! Vi har därför varit i köket och lagat en läcker sallad, och som alltid vill vi gärna dela den med er! Vi har valt ett hälsosamt alternativ så att du senare kan äta kakan med gott samvete. Vi fullkomligt älskar påskbordet där alla goda klassiker dyker upp, vi har därför valt att hoppa ur vår komfortzon och ge dig ett läckert recept på sallad med kyckling eller lamm. Du kan också välja att göra den med annat kött eller något vegetariskt om du vill. Låt oss börja! Du måste använda Ingredienser
  • Huvud av savojkål
  • 2 morötter
  • 100 g jordärtskockor
  • 1 äpple
  • saften av en apelsin
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • 1½ tsk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 75 g cashewnötter
  • ½ skivad rödlök
  • 300 – 400 g plockad kyckling eller lamm
Ta bort de yttre savojkålsbladen, skär bort stjälken och släng den. Skär kålen i tunna strimlor. Skala morötterna och tvätta jordärtskockorna med en potatisborste. Skär moroten och jordärtskockan i tunna skivor med ditt mandolinjärn. Dela äpplena med din äppelskärare för att ta bort kärnan. Ta en mindre skål till dressingen. Rör ner apelsinjuice, äppelcidervinäger, honung, dijonsenap och smaka av med salt och peppar. Rosta cashewnötterna på din non-stick panna tills de är gyllene, krydda dem med lite salt och låt dem svalna. Blanda skivad savojkål med morötter, jordärtskockor, senapsdressing, rostade cashewnötter, rödlök och kyckling eller lamm. Servera salladen i en serveringsskål och med grovt bröd.