International Kaffedag - Med Bodum

Internationella kaffedagen - Med Bodum

"International Coffee day" ska firas och vi vill fira detta evenemang tillsammans med dig som älskar kaffe. Måndagen den 1 oktober hyllar vi kaffet, som är drycken som för oss alla. Vi dricker morgonkaffe, eftermiddagskaffe och kvällsfika. Vi dricker kaffe varje dag och på fester, när vi vill roa oss och när vi behöver en extra boost. Kaffe hyllar också mångfald – du kan dricka det ensam och när du är med andra. Och kaffe har en historia som går långt tillbaka i tiden. Även om vi dricker mycket kaffe är det fler och fler som håller med om att det ska vara av hög kvalitet, hållbart och att det ska bryggas på rätt sätt. På Bodum bryggs "Slow Coffee", en bryggmetod som är noga med detaljerna, och där du kan brygga precis det kaffe du vill. Baserat på två bryggmetoder; Med Pour Over och French Press kan du brygga precis det kaffe du vill ha med den smak du vill ha. När du bara följer de rekommendationer Bodum ger kommer du långt.

Har du hittat din kaffebryggningsmetod?

Det finns många sätt att brygga kaffe. Kaffebryggning är en smaksak, därför finns det några som föredrar en metod framför en annan. Det finns väldigt enkla metoder som inte kräver någonting och så finns det lite mer avancerade metoder som kräver finess .

Hos hw-homeware hittar du de klara favoriterna som Pour Over och den enkla kolvkaffekannan .

Vill du investera i en Pour Over kan du välja mellan flera modeller, så du kan brygga allt från en enstaka kopp till 10 koppar. Det krävs ansträngning och inte minst lite kärlek för processen att brygga kaffe på detta sätt, men smakresultatet är å andra sidan på topp. Kolvkannan är ett enkelt sätt att brygga kaffe på, men samtidigt också ett av de ärligaste. Kannan gör det mesta själv och gör jobbet snabbt och du garanteras en riklig och smakrik kopp kaffe varje gång. Det enda du behöver vara uppmärksam på är att du inte låter kaffet dra för länge, eftersom det kan påverka kaffesmaken dåligt. Om den har körts för länge har du inga tvivel - det är därför kolvkannan är en av de mest ärliga metoderna. Det viktigaste är att du hittar ett kaffe som är malt speciellt för kolvkärlet . När du hittat ditt kaffe lägger du det i grytan och häller det varma vattnet över det. Låt kaffet brygga i cirka 4-6 minuter - beroende på hur starkt du vill ha det - och tryck sedan på kolven. Nu är du redo att få ditt stämpelkaffe serverat. Stämpelkannor finns i många versioner och storlekar, så det är stor chans att du hittar en som passar dig och dina behov perfekt. Några av de minsta kolvkannorna rymmer 3 koppar kaffe, och de stora kannorna rymmer upp till 12 koppar. Ha det så kul och en mycket bra internationella kaffedagen - Bodum och hw-homeware.dk