Lækker risret i riskoger

Läcker risrätt i en riskokare

Riskokaren är, som namnet antyder, en maskin speciellt framtagen för att koka ris till perfektion. Men visste du att riskokaren kan användas till så mycket annat? Begränsad endast av fantasi! Vi brukar få stekt ris levererat från vår favorit kinarestaurang, men varför inte göra det själv. Det är lätt nog att göra dina favoriträtter med kinesiska take-away hemma. Med en riskokare kan du servera stekt ris utan för mycket disk och utan fraktavgift. Riskokaren förtjänar en plats i varje kök, inte bara för att den gör perfekt ris, utan för att den kan användas till allt från att koka ägg, ångkoka grönsaker och göra läckra hopkok. Om du inte redan har ett så kan du alltid hitta ett bra erbjudande på hw-homeware.dk. Prova vårt recept på utsökt stekt ris tillagat direkt i en riskokare.

Recept på stekt ris i riskokare - för 4 personer

stekt ris i riskokare INGREDIENSER 2 stora ägg 2 msk. sesamolja 2 medelstora morötter 1 medium hackad lök 1 hackad vitlöksklyfta 150 gram skivad svamp 100 gram skivad vårlök ½ tesked salt ½ tesked svartpeppar 350 gram vitt ris 5 dl Kycklingbuljong 100 gram frysta ärtor 1 msk. Soja sås SÅ GÖR DU
  1. Börja med att koka de två äggen. När äggen är kokta, ta ut dem och lägg dem åt sidan.
  2. Hetta upp sesamoljan och tillsätt morötter, lök och vitlök, låt stå en stund tills löken är genomskinlig. Tillsätt sedan svamp, vårlök, salt och svartpeppar och fräs i ca. två minuter.
  3. Låt de kokta ingredienserna stå i riskokaren, tillsätt sedan ris, kycklingbuljong och sojasås och rör om väl. Lägg på locket och koka ihop allt tills riset är klart.
  4. Skär de kokta äggen i små bitar och tillsätt dem tillsammans med frysta ärtor.
  5. Middagen är klar!

Rätten går såklart också att göra i wok , men varför när man enkelt och snabbt kan göra det hela direkt i riskokaren.

Tips: Du kan variera ditt stekta ris genom att lägga till kokt kyckling, vattenkastanjer, babymajs eller till och med chilisås för extra smak.