Lasagne - En Sand Klassikker

Lasagne - En riktig klassiker

Lasagne Det är enkelt, snabbt att göra och det smakar bara supergott! Vi känner alla till vardagarna med för få timmar på dygnet, och när matlagning snabbt förvandlas till en rågbrödsmåltid eftersom det bara inte är dags för lite mer. Det kan vi nu hjälpa till med. För vi har varit i de gamla kokböckerna och hittat en riktig klassiker, den goda gammaldags lasagnen! På med förklädet – Saker du behöver: Antal: 4 pers Ingredienser:
  • Köttsås - - 500 g. Nötfärs - 0,5 msk olja - 300 g. Lök - 600 g. Morötter - 1 lagerblad - 2 burkar hackade tomater - 1 msk buljongtärning - Salt peppar
  • Lasagneplattor
  • 100 g. Riven ost, mozzarella
Så här gör du: Hitta din skärbräda , hacka löken med en vass kniv . Ta en panna och bryn den hackade löken i oljan tillsammans med kryddorna, varefter köttet tillsätts som också brynts. Medan köttet blir brynt kan du riva dina morötter i antingen din matberedare eller på ett rivjärn . När köttet är brynt, tillsätt rivna morötter och hackade tomater. Tillsätt 2 dl vatten och låt puttra i ca. 15 minuter. Värm ugnen till 200 grader vanlig ugn. Hitta din eldfasta form eller långpanna , smörj dem med olja eller smör, varefter köttsås och lasagneplattor läggs omväxlande, lager för lager. Avsluta med ost på toppen (om du gillar det så) Lasagnen gräddas i den förvärmda ugnen i 30 minuter. Kan serveras med en härlig sallad och bröd. Smaklig måltid