Lékué - Alt til morgenbordet

Lékué - Allt till frukostbordet

Lekfull frukost Frukost är en viktig måltid, som kan bestå av otroligt många olika frukosträtter. Lékué har tagit fram en rad produkter som gör matlagningen både enkel och rolig.

Vad är Lékué?

Lékué är en av världens största tillverkare av plast- och silikonprodukter för köket. Alla silikonprodukter är tillverkade i 100% platinasilikon, vilket innebär att de tillverkas utan billiga fyllmedel eller kemikalier till gagn för naturen. Produkterna från Lékué är godkända av den erkända amerikanska livsmedelsmyndigheten, FDA, så det är också fokus på din hälsa. Lékués produkter hjälper barn och vuxna att upptäcka glädjen med att laga mat hemma. Gemensamt för alla produkterna från Lékué är att de är lätta att rengöra med en tur i diskmaskinen.

Baconmaskin

Med Lékué Bacon Maker kan du enkelt och snabbt steka ditt bacon gott och krispigt direkt i mikron. Baconmaskinen är försedd med lock och hällpip, så att fettet stannar kvar i Baconmaskinen och överflödigt fett kan sedan lätt hällas bort. Du kan tillaga upp till 6 skivor på bara 3-4 minuter.

Våffelformar

I våffelformarna från Lékué kan du baka 8 belgiska våfflor i ugnen samtidigt. När våfflorna gräddas i formen blir de superkrispiga och ser helt proffsiga ut. Formerna tål temperaturer från -60 och ända upp till 220 grader och är därför ugns-, frys-, mikrovågs- ​​och diskmaskinssäkra.

Brödmaskin

Med Lékué Bread Maker kommer du att kunna fylla ditt hem med doften av nybakat bröd snabbt, enkelt och utan en massa disk. Du kan mäta, knåda och baka bröd i samma form. Med bakmaskinen slipper du deg helt och hållet och att diska är enkelt i diskmaskinen. Brödmaskinen kan även med fördel användas för att ångkoka kött, fisk och grönsaker. Inspiration:
  • Cirka. 5 dl fullkornsmjöl
  • 2 dl bulgur
  • 2 dl solrosfrön
  • 1,5 matsked honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,5 dl kärnmjölk
  • 1 matsked salt
  • Sesamfrön och björkar att strö över
Så här gör du: Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bulgur, solrosfrön och salt i en stor skål . Blanda kärnmjölk, bakpulver och honung. Häll det i mjölblandningen och rör ihop det med en omrörarsked . Häll degen i Lekue Bread Maker och strö över sesamfrön och björkar. Stäng din bakmaskin och grädda den i ugnen i ca. 45 minuter. Stäng av ugnen efter 45 minuter, men låt brödet stå kvar i ugnen i ytterligare 15 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på galler .

Omelettform

Gör de godaste omeletterna så enkelt som ingenting med den smarta Lékué silikonformen . Du kan antingen vispa ihop ingredienserna i förväg eller med en gaffel ner i formen. Att göra en omelett har aldrig varit så enkelt! Formen tål både mikrovågsugn, ugn och en tur i diskmaskinen, så det finns inga ursäkter att inte slinka in i köket och vispa ihop en läcker omelett. Inspiration:
  • 115 gram svamp
  • 115 gram grön sparris
  • 80 gram lök
  • 20 gram smör
  • 10 gram riven parmesan
  • 3 ägg
  • Salt och peppar
Så här gör du:
Skär svampen, löken och sparrisen i skivor. Lägg grönsakerna i omelettformen med smör och lite salt. Stäng formen och ge den 4 minuter i mikron på 800 watt. Om grönsakerna inte är möra kan du ge dem några extra minuter. Vispa ägg i en bunke och tillsätt riven parmesanost, salt och peppar. Fördela äggmassan jämnt över grönsakerna. Ge nu omeletten 3-4 minuter i mikron på 800 watt. I denna omelett tillsätts inget vatten till grönsakerna då mästaren redan innehåller mycket vatten. Om du tycker att det gröna är för torrt kan du tillsätta en matsked vatten.

Popcornmaskin

Vi vet att popcorn inte hör hemma på frukostbordet, men Lékué popcornmaskinen är helt enkelt en fantastisk produkt som inte bör förbises. Med Popcorn Maker från Lékué kan du göra läckra, hälsosamma popcorn i mikron utan att använda fett. Skålen kan fällas ihop så att den inte tar onödig plats i skåpet när den inte används. Kan diskas i diskmaskin. Finns i 2 storlekar: Lékué – Popcorn Maker Mini – 2 st för mikrovågsugn Lékué – Mikrovågspopcornmaskin – Röd