Nem opskrift på jordbærtærte med marcipan og creme

Enkelt recept på jordgubbstårta med marsipan och grädde

jordgubbe Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket innebär en comeback till en av sommarens stora vinnare, jordgubbstårtan. Vi har satt ihop en enkel och god dansk klassiker med mycket jordgubbar, grädde och marsipan. En riktig jordgubbstårta är kombinationen av en god mördeg, läcker fyllning med marsipan, grädde och så klart färska jordgubbar. Detta hemlagade och enkla recept garanterar dig en tårta som bör avnjutas tillsammans med goda vänner och familj. Njut av.

Ingredienser (4-6 personer):

mördeg: 150 g vetemjöl 100 g smör 50 g socker 1 ägg Fyllning: 100 g smör 100 g socker 100g rå marsipan 1 ägg 100 g mörk choklad Grädde: 2,5 dl. Helmjölk 0,5 bokstav Tårtkräm (pulver) maizena 2,5 dl. Grädde En stor bricka med färska jordgubbar (500 gram)

Handlingsplan:

Börja med att göra smuldegen. Hitta en stor skål där du blandar ihop vetemjöl, ägg, smör och socker tills en jämn konsistens uppnås. Ställ sedan bunken i kylen i ca. en timme. Sedan börjar du med fyllningen. Ta en annan skål där du rör ihop smör och socker samtidigt som du tillsätter marsipan (gärna riven) och ett uppvispat ägg. Hitta en pajform (gärna 26 cm) och smörj den jämnt. Kavla ut mördegen i formen och lägg i fyllningen. Grädda mördegen och fyllningen i 200 grader normalt. ugn i 20 min. Medan kakan svalnar gör du ett vattenbad i en liten kastrull . Hitta en liten skål att smälta chokladen i och bred sedan ut chokladen i ett jämnt lager över tårtbotten. Till kakkrämen, rör helmjölk tillsammans med pulverblandningen. För att få en tjockare konsistens, kyl skålen med blandningen. Hitta en visp och vispa lite vispgrädde. som blandas ner i grädden och breds över pajen. Dekorera till sist tårtan med fint skivade jordgubbar och myntablad. Smaklig måltid. PS om jordgubbstårtan inte är din grej kan du prova vår chokladmousse med Baileys .