Chocolate Chip Cookies

Kakor med chokladbitar

Förberedelsetid: 15 min Ingredienser:
  • 120 g socker
  • 140 g farinsocker
  • 140 g tempererat smör
  • 1 ägg
  • 240 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tesked salt
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 200 g chokladknappar
HANDLINGSPLAN:
  1. Hitta vispen och Margretheskålen, rör sedan ihop socker, farinsocker och smör tills en jämn massa uppnås.
  2. Tillsätt ägget och rör om.
  3. Rör sedan mjöl, bakpulver, bakpulver och salt tillsammans med resten av ingredienserna.
  4. Tillsätt sedan chokladen och blanda väl.
  5. Låt degen vila i minst 1 timme.
  6. Dela degen i små bitar och rulla dem till bollar.
  7. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper (med bra avstånd mellan bollarna).
  8. Lägg bollarna på plåten i mitten av ugnen och grädda dem i 175 grader i 15 minuter.
  9. Ta ut plåten och låt dem stå i femton minuter.
  10. Smaklig måltid!
Vill du spara kakorna till kvällsfiket kan du förvara dem i en lufttät förvaringsbox från Funktion.