Pandekager

Pannkaksdagen - gammaldags och nyttiga pannkaksrecept

Vi älskar dem alla, oavsett om det är en förrätt, varmrätt eller efterrätt. Pannkakor är bara SÅ gott! Så bra att de har haft ett alldeles eget jubileum, tisdag 13/2-18. I år har vi förberett, och har satt ihop både recept och utrustning, så det är bara att gå i krig! Vi har två recept som vi vill dela med dig av Pannkakor

Gammaldags pannkakor

Antal: 4 personer Ingredienser:
  • 250 g vetemjöl
  • 4 ägg
  • Nypa salt
  • 1 tsk. socker
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk. olja
  • Smör rekommenderas framför olja för stekning
Så här gör du Ta en Margretheskål och vispa äggen. Vispa ihop dem med salt, mjöl och socker. Tillsätt sedan oljan och vispa med stavmixer tills degen är fast. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa tills det inte finns fler klumpar. Stek nu pannkakorna på din pannkakspanna i smöret tills de fått en ljusbrun yta. Vänd dem gärna flera gånger på varje sida. 1, 2 och 3 så är det pannkakor

Det hälsosamma valet: Bananpannkakor

Ingredienser:
  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • Nypa salt
Så här gör du Ta en Margretheskål och mosa bananerna. Tillsätt havregrynen och blanda ihop det med din stavmixer . Vispa sedan ner äggen i blandningen och tillsätt lite salt och blanda det hela väl (här kan du själv bedöma hur grova eller fina du vill ha bananbitarna. Ta din pannkakspanna och tillsätt fett. Här kan du ev stek pannkakorna i kokosolja. Till bananpannkakorna skulle det vara en fördel att använda en pannkakshjälp!
Köksredskap