Pandekager med fyld af Nutella

Pannkakor med Nutellafyllning

Dessa Nutellapannkakor är inte bara två pannkakor ihop med Nutella. Detta är en pannkaka FYLLD med Nutella. Läs vidare och ta reda på hur du gör dem (det är superenkelt!) pannkakor Pannkakorna kan ätas varma, men smakar också fantastiskt i rumstemperatur. Receptet är för 6 - 7 pannkakor. Förberedelsetid: 10 minuter Förberedelsetid: 20 minuter
Ingredienser
  • 10-14 msk. Nutella
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk. bakpulver
  • 4 msk. socker
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk. vanilj essens (valfritt)
  • 1 tsk. smör, smält
  • Skivade jordgubbar (valfritt)
Det enklaste sättet att få in Nutella i pannkakorna är att göra frysta skivor av Nutella. Så här gör du:
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper
  • Ringla 1½ till 2 msk. Nutella på plåten och bred ut den till en skiva på ca. 6 cm i diameter och ½ cm i tjocklek. Upprepa 7 gånger. (Gör inte Nutellaskivorna för tunna då kan de gå sönder när du hanterar dem. Men var å andra sidan inte för girig och gör dem för stora, då sipprar det ut överallt när du gör pannkakan! )
  • Ställ plåten i frysen tills Nutellaskivorna stelnat (ca 1 till 1½ timme). Låt dem även stå i frysen tills du ska använda dem, då blir de snabbt mjuka.
Pannkakor
  • Lägg alla torra ingredienser i en skål och vispa ihop.
  • Gör en brunn i mitten och lägg de blöta ingredienserna där. Vispa med en visp tills degen är smidig och utan klumpar.
  • Smält ½ tsk. smör i en non-stick panna på medelvärme. När smöret har smält, torka av det mesta av smöret med en pappershandduk. (Hemligheten med att få den första pannkakan en jämn gyllenbrun istället för klatten, vilket är vad som vanligtvis händer, är att torka av det mesta av smöret med lite hushållspapper.)
  • Klappa ca. ½ dl av smeten på pannan. Arbeta snabbt, lägg en fryst Nutellaskiva i mitten av degen och toppa med deg så att Nutellaen är helt täckt.
  • När det börjar bubbla i kanterna (efter ca 2 minuter), lyft lite på kanten och se till att undersidan är gyllene. Vänd sedan pannkakan och stek den andra sidan tills den är gyllene.
  • Fortsätt tills all deg är använd. Smält lite mer smör i pannan efter den 3:e eller 4:e pannkakan. Du ska kunna göra sju totalt, men ibland blir det bara 6 - det beror på hur mycket smet du använder ovanpå Nutellaen. (Om en pannkaka skulle "spricka" och Nutella spills på pannan, se till att stänga av och skrapa bort Nutellan innan du gör nästa pannkaka. Annars får du brända bitar av Nutella på din nästa pannkaka!)
  • Servera varm, om så önskas, med färska skivade jordgubbar.