Kathrine från healthfoodie.dk har återigen varit på spel. Den här gången står det på läckra hamburgare med portobellosvamp och avokado! Ett hälsosamt alternativ till den klassiska hamburgaren.
Förberedelsetid: ca. 30 minuter
Portion: 2-3 pers
Ingredienser:
– 6 portobellosvampar
– Nötfärs 3-7 % (500 g)
– 1 lök
– 1 paprika
– 1 avokado
– 1 morot
Handlingsplan:
Börja med att ta bort stjälkarna från svampen. Hitta sedan en långpanna och stek svampen på pannan med lite olja på hög värme (1-2 minuter på varje sida). När svampen är klar, lägg dem på en pappershandduk för att absorbera överflödig vätska. Medan pannan är varm formar du köttet till små biffar som steks 1-2 minuter på varje sida.
Skär sedan löken i tunna ringar och fräs på pannan i olja och salt. Samma sak görs med paprikan. Skär avokadon i tunna skivor och skala moroten i långa tunna strimlor. När ingredienserna är förberedda monteras burgaren.
Tips: Serveras med hemgjord ketchup och sötpotatispommes. Bacon och ost kan med fördel tillsättas.