Denna rätt består bl.a av rostat blomkålsris. Att rosta blomkål ger liv, konsistens och en fantastisk smak till denna läckra grönsak.
Citronskal och fetaost kombineras för att skapa den perfekta smakkombinationen för en rätt som inte bara är hälsosam, utan kommer att bli en ny favorit!
Ingredienser:
- ½ blomkålshuvud, utan stjälk, rivet
- 100 gram smulad fetaost
- 2 matskedar olivolja
- 1 msk citronskal
- 1 msk citronsaft
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tesked salt
- ¼ tesked chiliflakes
- Ett gäng färsk persilja
Utrustning:
- Lékué Blomkål & Broccoli Slicer
- Microplane vitlöksrivjärn
- Microplane Premium Classic Zester
- Microplane skärhandske
- Mikroplan persiljahackare
- Stekpanna
- Skål
- Värm ugnen till 200 grader
- Smörj en bakplåt eller en stor bakplåt med olja
- Ta bort bladen och stjälken från blomkålen och hacka den fint
- Riv citronskalet och pressa citronen
- Riv vitlök
- Blanda blomkålsris, fetaost, citron, vitlök, salt och chili i en stor skål
- Bred ut blandningen i långpannan och rosta i cirka 30 minuter, rör om allt eftersom
- Hacka persiljan och blanda ihop allt
- Servera med extra citronskal och fetaost