Rødbedehummus

Rödbetshummus

Hummus är en säker vinnare! Den är nyttig och kan användas till många ändamål - som dipp till mellanmål, i sallader eller som pricken över i:et på din smörgås. Kathrine från Healthyfoodie.dk har inkluderat rödbetor i detta recept, vilket ger en härlig smak och färg till den friska hummusen. Smaklig måltid. Förberedelsetid: 20 min Portion: 3-4 pers Ingredienser: – 240 g kikärter (konserverade eller förkokta) – 120 g riven rödbeta - salt – 2 matskedar tahini – 1 msk olivolja – ½ dl vatten Handlingsplan: *Om kikärtorna inte är förkokta måste detta göras först – följ instruktionerna på förpackningen. Hitta en stavmixer och mixa kikärtorna i en djup skål. Skala rödbetan och riv den sedan grovt. Blanda rödbetor, tahini, vatten, olivolja och salt i bunken. Blanda sedan ingredienserna tills det blir en jämn konsistens. Smaka av med salt, peppar och tahini. Serveras i en fin djup skål från Rosendahl. Foto: Kathrine, Healthyfoodie.dk Recept: Healthyfoodie.dk