Ryk ud på altanen

Flytta ut på balkongen

Temperaturen stiger och våren är på väg. Det är dags att göra i ordning balkongen för att njuta av vårsolen utomhus till påsk. balkonglåda

Städa upp balkongen

Först måste det städas upp. Kanske har du lagt saker på balkongen som inte alls hör hemma här – det kan vara skräp, tomflaskor, extra förvaring. De krukor och växter som inte klarade vinterfrosten och inte klarade sig måste också röjas bort.

Rengör balkongen

Då måste man städa. Börja med att tömma balkongen helt på trädgårdsmöbler, krukor och vad du nu har samlat på dig under vintern. Ta med kvast och sopbricka och ev dammsugaren och ta sedan bort allt löst damm, jord, vissnade löv, spindelnät och fågelspillning mm - och kasta det nu inte över kanten till bottenboet!

Underhåll balkongen

När all lös smuts är borttagen kan du börja tvätta balkongen. Googla på dig själv för hur du bäst behandlar just ditt träarbete i förhållande till algborttagning, slipning och oljning .

Inredning av balkongen

När allt är klart är du äntligen redo för det roligaste – nämligen att inreda balkongen så att den blir inbjudande och redo för sommarens många trevliga stunder.

Välj Blommor

Det finns många fina vårlöksplantor som passar till krukor på balkongen och det är högsäsong för styvmorsväxter i balkonglådor. De finns i alla möjliga färger och kan ge lite liv till balkongen och mer glädje i vardagen. Det är alltid inspirerande att besöka en florist eller plantskola när du ska välja växter till din balkong. Tänk på att även köpa rätt fäste till balkonglådan och lite trädgårdsredskap att plantera med. Har du en liten balkong eller fransk balkong kan du även få hängkrukor som tar mindre än en lång balkonglåda att hänga på räcket och skapa lite mys. Det är också coolt med samplantering i rustika tegelformer .

Grädden på moset – gör det mysigt

Sist men inte minst handlar det om att tillföra precis den atmosfär du vill ha och göra det mysigt att vara på balkongen. Välj dynor, dynor och mattor till dina trädgårdsmöbler. Det är även coolt med lammskinn . Kom ihåg ett Parasoll och lite mysbelysning i form av facklor och lyktor – det finns många olika både med och utan solceller. Det ger även en trevlig atmosfär med en ljuskedja med festljus .

Grill

Har man plats, lov och möjlighet att grilla på balkongen är det nästan som att ha ett extra rum i lägenheten de långa ljusa sommarkvällarna. Innan du väljer ljus och grill – kom ihåg att kolla upp dina husregler för att se om det är tillåtet på din balkong. Annars finns det även alternativ att ha elgrillar. Kom ihåg grillhandskar och grilltång och kanske även ett förkläde .

Hitta rätt lösning här

Du kan kontakta kundtjänst på 48262500 eller på kundeservice@hw-homeware.dk De guidar dig gärna så att du får den perfekta produkten. Det är också en bra idé att prenumerera på nyhetsbrevet om du vill ha bra erbjudanden. Här får du de bästa erbjudandena inom boende, inredning och trädgård.