Sådan laver du billige og nemme vaniljekranse til jul

Hur man gör billiga och enkla vaniljkransar till jul

Dag köttkvarn med vaniljkransar på ett bord

 

Ingen jul utan vaniljkransar - favoritkakan även i år.

Det är underbart att vara i julstämning. Men det är inte alltid som julstämningen kommer av sig själv. Som tur är är vi bra på att umgås med dem vi står nära för att sprida julstämning. Men vad är julstämning för dig? Inreda hemmet, åka skidor eller bara vara med familjen? Vi har i alla fall ett förslag på hur du kan garantera att hitta din inre jultomte och få upp julmysslet hela vägen, så skruva upp julmusiken och hitta din bästa jultröja!

Det är ingen hemlighet för någon att jultraditioner kretsar kring söta julgodis. Det finns så mycket att välja på, men en säker vinnare varje år är favoritkakan – vaniljkransen.
Vi har gett både ett billigt och enkelt recept på vaniljkransar för dig och hela familjen, så baka loss och känn doften av vaniljkransar sprida sig i hela huset. Välkommen och ha en riktigt God Jul:

En säker vinnare - enkelt och billigt recept:

Tid: 40-45 min Antal: 65 Ingredienser:
  • 50 g strimlad, finmalen mandel eller mandelmjöl
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 matsked socker
  • 250 g vetemjöl
  • 165 g smör, kallt
  • 100 g socker
  • 1 ägg, litet

Tillvägagångssätt: Börja med att hitta en liten kniv och skär fröna ur vaniljstången. Blanda kornen med 1 msk. socker så att spannmålen separeras. Lägg sedan ner vetemjöl i bunken . Skär smöret i tärningar och smula sedan ner det i mjölet. Ägg, vaniljsocker, mandel och socker tillsätts sedan. Degen ska nu samlas ihop, men inte knådas. Slå in degen i film och ställ in den i kylen i 30 minuter.
Ta ut degen ur kylen efter 30 minuter och förvärm ugnen till 200 grader. Hitta din Day köttfärs och lägg din vaniljkransform i köttfärsen . Lägg ner klumpar av degen och kavla ut vaniljkransarna. Lägg sedan vaniljkransarna på en plåt med bakplåtspapper. Dina läckra vaniljkransar ska nu gräddas i 7-9 minuter i 200 grader. Kyl vaniljkransarna på galler och känn hur doften av julstämning sprids i hela huset.

Du hittar Day kötthackaren på hw-homeware.dk - Danmarks största urval av Day-produkter. Ha det gott och god jul.