Sæt uret og havemøblerne frem

Visa klockan och trädgårdsmöblerna

Visa klockan och trädgårdsmöblerna

Till helgen är det dags att ställa fram klockorna och Danmark går till officiell sommartid kl 02 på natten sista söndagen i mars. Här ställs klockan fram till 03. I år infaller denna dag den 27 mars. - till sista söndagen i oktober då klockan ställs tillbaka med 1 timme kl 03 på natten.

Sommartid

För att komma ihåg om klockan ska ställas framåt eller bakåt är det många som använder tricket att komma ihåg att trädgårdsmöblerna ska gå framåt som tiden när vi går till sommartid och trädgårdsmöblerna måste gå tillbaka som klockan när vi går tillbaka till vintertid i oktober. Sommartid införs för att spara el och ge oss fler ljustimmar på dygnet. Många längtade efter att komma ut efter vintern – och i år kanske ännu mer efter att många har jobbat hemma och varit isolerade inne på grund av Corona.

Akta dig för vårsolen

Men man ska komma ihåg att ta hand om vårsolen när vi i vår upphetsning över att solen skiner snabbt kan glömma bort att skydda oss mot solens strålar. Om UV-index är 3 eller högre måste du komma ihåg solskyddsmedel och UV-index för april ligger faktiskt mellan 3 och 4. Så du kan lätt skållas även om temperaturerna inte är så höga än. Speciellt med blek vinterhy är du mottaglig för att bli skållad i vårsolen.

Solen är också bra för oss

Även om solen kan vara skadlig är den också bra för både vår kropp och själ och ger vårt humör en extra boost som vi alla kan använda efter en lång vinter inomhus. Det gör oss inte bara på gott humör, det ger också vår kropp det nödvändiga D-vitaminet. Om du vistas i solen 10-20 minuter tre gånger i veckan tillgodoser kroppen sitt behov av D-vitamin som är viktigt för vårt immunförsvar – speciellt i dessa Corona-tider.

Njut av solen – men kom ihåg skugga, solhatt och solkräm

Så var inte rädd för att gå ut i solen och njuta av de härliga vårdagarna – kom bara ihåg de 3 soltipsen: Skugga, solhatt och solkräm. - då är det bara att gå ut i trädgården och göra dig redo för vårens och sommarens många trevliga stunder som vi hoppas ha i beredskap snart med vänner och familj. Men kom också ihåg att ha ett bra parasoll i trädgården så slipper du den farliga eftermiddagssolen mellan 12-15 där UV-index är högst.

Parasoll och trädgårdsmöbler nu både i butik och online.

Hw-homeware har nu fått trädgårdsbord , trädgårdsstolar , parasoll , balkonglådor och trädgårdsredskap både online och i vår fysiska butik på Lyngby Hovedgade 68, gå vänster runt butiken in på innergården. Det är också en bra idé att skydda dina trädgårdsmöbler från vind och väder med ett överdrag. Kom också ihåg att göra det hela extra fint med lite mysig trädgårdsbelysning .