Saftpresser VS. Slowjuicer

Juicer VS. Slow juicer

Med köksmaskiner som juicepressar och slow juicers kan du snabbt och enkelt göra läcker hemlagad juice. Du behöver nästan inte ens skära frukten eller grönsakerna innan du lägger dem i maskinerna, de gör jobbet – och du har färsk juice på noll komma fem. Men hur fungerar de var och en, vilka frukter och grönsaker är bäst för juice och vilken maskin passar dina behov? Läs om skillnaderna mellan en juicepress och en slow juicer här. Juicer Juicers fungerar genom att centrifugera råvarorna med cirka 5 – 10 000 varv per minut. minut. På så sätt sprutar maskinen ut juicen från frukterna och grönsakerna. Den går i många fler varv per minut än en slowjuicer, och är därför ofta snabbare att förvandla frukt och grönsaker till juice än en slowjuicer är. De höga varven kan dock resultera i skum ovanpå juicen. Juicers är generellt mycket användarvänliga, eftersom de ofta är lätta att ställa in för användning och de är lätta att rengöra. De flesta juicepressar har stora påfyllningar ning tub, så att de kan ta hela fruktbitar, t ex ett helt äpple. Detta sparar tid i köket, då du inte behöver stå och skära frukten i mindre bitar, och gör det enkelt och enkelt att göra juice, även i en hektisk vardag. Fördel:
  • Förvandlar snabbt frukt och grönsaker till juice
  • Centrifugerar frukterna och grönsakerna så att juicen sprutas ut
  • Hög användarvänlighet
  • Enkel installation och rengöring
  • Kan ta stora grova råvaror
  • Inget eller minimalt skärarbete
Slow juicer Slow juicers pressar ut saften ur råvarorna långsammare och går vanligtvis med 30-60 varv per minut. Det sker oftast genom att frukten tuggas genom en eller två skruvar, som man känner till från köttkvarnar. På så sätt pressar du långsamt ut all juice ur fruktköttet, och juicen kommer på så sätt att behålla fler vitaminer och antioxidanter. Det gör också att slowjuicern är bättre på att utvinna juice från grönsaker med låg juice, som spenat, kål etc. Processen är dock ofta långsam jämfört med juicepressen och ofta måste man skära frukterna i mindre bitar innan. du kan lägga dem i slowjuicern. Däremot får du en mycket mer enhetlig, homogen juice som inte separerar och inte har skum på toppen, med massor av vitaminer och mineraler. Dessutom är en slowjuicer ofta mindre dammig än en juicepress. Fördel:
  • Mosa saften långsamt ur ingredienserna
  • Frukterna masticeras genom en eller två skruvar, där saften utvinns
  • Hög juicekvalitet
  • Enhetlig, homogen juice utan skum
  • Juice med högt innehåll av vitaminer och antioxidanter
  • De långsamma juicerna kan ta flera olika råvaror, t ex mandel och bladgrönt
  • Tyst
Sammanfattning Det är stora skillnader mellan juicepressar och slow juicers. Båda maskinerna har fördelar och nackdelar. Maskinerna är var och en bra och du måste därför välja efter dina behov och vad som är viktigt för dig när du gör juice. En juicepress är för dig som har en hektisk vardag och vill ha en snabb juice varje morgon, utan allt för mycket besvär med skärning och rengöring. En slowjuicer är perfekt för dig som har gott om tid att göra juice och som gillar god enhetlig juice med massor av vitaminer och mineraler. Ha det gott och bli frisk!