Sommaren är precis runt hörnet och det innebär varma dagar och mysiga kvällar. En fräsch sommardrink är perfekt för dessa mysiga stunder - och varför inte göra en läcker kanna Sangria? Den är fylld med läckra frukter och krossade isbitar blandat med starka drycker. Gör den till studentfesten, grillkvällen, sommarfesten eller andra festliga tillfällen och lyft stämningen med denna läckra sommarförfriskning.
Ingredienser: (2 glas för ca 15-20 personer)
12 ekologiska apelsiner
6 ekologiska citroner
1 bricka med jordgubbar
2-3 dl socker
3 flaskor rött vin (t.ex. spanskt rött vin som smakar frukt och inte är för torrt)
1,5 dl god konjak
1,5 l kolsyrat vatten
Massor av isbitar
Så här gör du:
Du börjar med att pressa sex apelsiner och skär de sista sex i tunna skivor med en vass kökskniv. Skölj jordgubbarna och skär även dem och citronerna i skivor. När frukterna skärs är drycken redo att blandas ihop. Lägg fruktskivorna i botten av juicebehållaren och tillsätt sockret. Häll sedan ner apelsinjuicen, konjaken, rödvinet och det mousserande vattnet till fruktskivorna och rör om Sangrian försiktigt. Fyll resten av juicebehållaren med mycket isbitar, både krossade och hela. Smaka av om det behövs. den färdiga Sangrian med extra socker eller citronsaft, beroende på om den saknar sötma eller syra.
Vänta gärna med att blanda Sangrian precis innan den ska serveras, eftersom bubblorna från det glittrande vattnet försvinner ju längre den står. Om drycken ska användas till t ex välkomstdrinkar kan du spara några fruktskivor att lägga i varje dricksglas .
Gör din sommar ännu godare med denna fräscha sommardrink!