Sprødt brød og pizza med bagestål

Krispigt bröd och pizza med bakstål

Vill du ha gott och knaprigt bröd, hembakat bröd eller pizza – då behöver du ett bakstål. Vi har precis fått in bakstål i sortimentet från Sweetkitchen.

Bakstålet kommer från USA och har blivit riktigt populärt över hela världen de senaste åren. Anledningen till detta är helt enkelt de fantastiska resultaten du får av att använda bakstål .

Bakstålet håller värmen upp till 15 gånger bättre än en pizza och baksten, som du säkert redan känner till. Den har samma struktur, den är bara gjord av tjockt massivt stål. Detta ger den en helt annan värmefördelning och gör din bakning luftigare, saftigare och krispigare.

Bakstål kan även användas på Grillen, där du bland annat kan göra de godaste pizzorna, pitabröd och plattbröd!

Bakstålet ska smörjas med matolja

När du tar emot ditt bakstål är det väl smord och omgivet av papper för att hålla kvar fukten och se till att ingen rost uppstår!

Värm upp i 30 min

När du ska använda ditt bakstål för första gången ställer du bara in det i ugnen, värmer ugnen till 250 grader och låter den stå i ca. 30 min, sedan är bakstålet helt genomvärmt och redo att skapa magi! – Det blir inte lättare!

Sätt inte i diskmaskinen

Efter första användningen, kom ihåg att skrapa bort matrester från bakstålet och bestryka det i matolja så att det behåller fukten Bakstålet får INTE stoppas i diskmaskinen, det förstör bakstålet.

Varar livet ut

Det kan finnas rostfläckar, så det är bara att skrapa bort rosten med tvål och en stålsvamp och sedan stryka bakstålet i matolja igen. Då är den som ny! Använder du ovanstående tips & tricks kan du behålla ditt bakstål livet ut, färgen på stålet ändras efter lång tids användning, men det ska du inte vara rädd för, det är ett hälsotecken.

RECEPT PÅ CRISP PIZZA – 4 st.

Ingredienser:

  • 450 g vatten (rumstemperatur)
  • 728 g mjöl
  • 1,5 g jäst
  • 22g salt

Handlingsplan:

  • Lös upp jästen i vattnet och tillsätt allt mjöl. Rör om i 2 minuter. Lägg till Salt. Rör om i minst 15 minuter på låg hastighet. Hela degen får jäsa i kylen i 30 timmar.
  • Efter jäsning, ta ut degen och dela den i 4 lika delar. Sträck ut degen från mitten och vik under sig själv. Detta görs tills de 4 degklumparna är täta. Låt degklumparna stå i rumstemperatur i 4-6 timmar.
  • Kavla ut pizzadegen till önskad tjocklek och dekorera dem med din favoritfyllning. De gräddas sedan på plåten i ugnen på 250 grader över- och undervärme tills de är krispiga och gräddade.

Smaklig måltid!