Sprøde brunch-vafler med hindbærcreme

Krispiga brunchvåfflor med hallonkräm

Om du älskar våfflor, ta en titt här! Den här gången har Kathrine från Healthyfoodie.dk gjort ett läckert recept på nyttiga brunchvåfflor med hallonkräm. Med dessa fantastiska våfflor kan du njuta av smaken av en syndig efterrätt, men utan dåligt samvete. Smaklig måltid! Förberedelsetid: ca. 15 minuter Inköp: Frysta hallon, ägg, akaciahonung, vaniljextrakt, havregryn och mandel Portion: 3-4 personer Våffla – recept: (steg 1) – 160 g frysta hallon (tinade) – 4 ägg – 2 teskedar akaciahonung – 2 matskedar vaniljextrakt – 8 matskedar havregryn Handlingsplan: Hitta en stavmixer och en Margretheskål och börja vispa äggen lätt. Tillsätt sedan resterande ingredienser (havregryn, vaniljkräm, akaciahonung och hallon) och rör om ordentligt med en degskrapa . Degen är sedan redo att hällas i ditt våffeljärn . Våfflorna är klara när de fått en fin gyllenbrun färg på båda sidor. Hallonkräm – recept: (steg 2) – 60 g hallon – 200 g vaniljextrakt Tillvägagångssätt: Rör ihop hallonen med vaniljextraktet tills det blir en fin rosa kräm. Dekorera sedan våfflorna med hallonkrämen. Tips: Toppa eventuellt våfflorna med mandel, och har du en väldigt söt tand kan du tillsätta vaniljpulver eller kokossocker i våffelsmeten. Receptet finns på: http://healthyfoodie.dk Bild: Kathrine, healthfoodie.dk