Udendørsbelysning på Solceller

Solcellsdriven utomhusbelysning

Vill du också skapa en mysig atmosfär i trädgården eller på terrassen? Solceller är enkelt, hållbart och praktiskt när man väljer utomhusbelysning, då man inte behöver dra kablar och ha eluttag i trädgården.

Förbättrad teknik

Tekniken förbättras hela tiden så att lamporna lyser längre. Det beror både på att tekniken blir bättre på batterierna och på LED-lampor som använder allt mindre ström för att tända. På grund av den tekniska utvecklingen lyser nu trädgårdslampor mycket längre och behöver mindre solljus för att ladda. Utvecklingen innebär också att man idag kan få solcellslampor för fler ändamål än tidigare.

Orienteringsbelysning

Det är pengar att spara genom att byta ut orienteringsbelysning runt huset, terrassingång och gångvägar. Facklor är bra att placera längs trädgårdsgångar och uppfarter. Belysningen kan även kombineras med en sensor – så att de bara tänds om det är rörelse i närheten – det hjälper också att batterierna håller längre så att det blir ljus hela natten.

Mysig belysning i trädgården.

Det finns många alternativ för att ge trädgården en mysig atmosfär med solbelysning. Som något nytt för i år har vi små söta lökar som kan hängas individuellt precis där det ger bäst resultat. Vi har även en liten lampa till bordet och insektslampor som drivs av solenergi – så att myggen inte får förstöra en trevlig kväll i trädgården. Vill man ha en mer dramatisk effekt tillåter tekniken belysning med flameffekt. Det ser väldigt naturtroget ut och ger en maximal mysig effekt.

Kort sagt, det finns idag många alternativ för solcellsbelysning som gynnar både miljön och plånboken.