WMF – kvalitet i dit køkken!

WMF – kvalitet i ditt kök!

Matlagning är mycket mer än att bara göra mat, och det har man särskilt fokuserat på de senaste åren. Vi har blivit mer kvalitetsbeprövade, då matlagningen har fått stor betydelse för vår fritid som vi spenderar med vänner och familj. Vi har fått stora öppna samtalskök och i takt med att vi spenderar mer tid i köket har vi blivit villiga att offra lite mer pengar för bra kvalitet. På hw-homeware strävar vi efter att få in den bästa kvaliteten i ditt hem, men till ett pris som alla har råd med. Ett varumärke som vi absolut älskar är WMF. Det är köksutrustning av hög kvalitet! Württembergische metallwarenfarbrik även kallad WMF grundades 1835 och har sitt huvudkontor i den sydtyska staden Geislingen. WMF är idag en av Europas största tillverkare av bestick, köksredskap, vintillbehör och designprodukter. WMF:s huvudmål är att producera produkter av högsta kvalitet och med utpräglad funktionalitet. Fakta om din WMF-panna Stekpannor från WMF är gjorda av rostfritt stål med en keramisk non-stick beläggning Att WMF-pannor är keramiska gör att de tål temperaturer upp till 400 C, vilket motsvarar nivå 9 på en induktionsspis. Men även om kastrullerna från WMF är utvecklade på keramisk basis och tål höga temperaturer så kräver det ändå att du värmer upp den lika bra som om du använde en vanlig panna. Att pannan och den keramiska non-stick-beläggningen tål de extremt höga temperaturerna gör denna WMF-panna idealisk för att göra en läcker stekpanna. En viktig kunskap att ha när det kommer till kokkärl är att förstå deras tillämpningsmöjligheter. Olika kokkärl används olika. En panna som WMF som har en keramisk beläggning lämpar sig bäst för att steka "fasta" råvaror, som biffar, köttbullar, kotletter m.m. Ägg, bisquemat och "lös" mat ska stekas på en panna med "mjuk" beläggning. Stekpannor från WMF är skapade med ett ergonomiskt handtag som ligger extremt bekvämt och säkert i handen. Samma för alla kokkärl är att de alla behöver underhållas. Detta görs genom en bra omgång städning då och då. De måste "återställas" för att säkerställa att oljerester lossnar ordentligt. Vid stekning kan olja bilda en osynlig hinna på stekytan, vilket gör att maten bränns. Det är därför en "återställning av din panna" är en nödvändighet då och då. Vi uppmanar alla att "återställa" sin panna en gång varannan vecka och det görs så här - Du kan rengöra din panna genom att koka en diskmedel i den och skrubba den väl. Eller värm 1-2 matskedar olja i en kastrull på låg värme. Tillsätt sedan 3-4 msk. grovt salt. Låt sedan pannan svalna. Torka sedan av stekpannan med en pappershandduk eller svamp. Du hittar vårt utbud av WMF köksutrustning under kategorin WMF , där du även kan läsa mer om WMF och produkterna.