Zwilling - én af verdens ældste knivmagere

Zwilling - en av världens äldsta knivtillverkare

(Bild: Pinterest.com)

Zwilling - En spännande historia

Den 13 juni 1731 registrerade en herre vid namn Peter Henckels en logotyp med två tvillingar. Detta märke, som kommer från den tyska staden Solingen, visade sig senare vara en stor framgång. Zwilling är idag ett av världens äldsta varumärken och känt över hela världen. Det internationella affärsimperiet skulle visa sig genomgå en stor historia. 1818 öppnade Zwilling sitt första försäljningsställe i Berlin, vilket visade sig vara det första steget mot ett stort tillväxtäventyr. Valet föll på Berlin, eftersom denna plats skulle flytta företaget närmare sina största kunder och nya potentiella köpare. Det slutade med ett mycket bra beslut. Tre decennier efter att den första butiken i Berlin öppnades belönades Zwilling med ett pris på världsutställningen i London 1851. Samma sak hände redan 4 år senare, när Zwilling återigen belönades med den högsta utmärkelsen på världsutställningen i Paris. Det fortsatta intresset för Zwilling baserades till en början på deras kärnprodukt, kniven. Sedan dag ett har Peter Henckels gjort en dygd av sina knivar, som sedan dess hållit mycket hög kvalitet. 1883 tog familjen Henckels det första steget mot den internationella marknaden. Här öppnade den första avdelningen i New York med hjälp av Graef & Schmidt. Detta visade sig snabbt vara en bra affär. 1909 etablerades det första dotterbolaget i USA. (Bild: Zwilling) (Bild: Pinterest.com)

Mycket mer än knivar

Zwilling har idag ett brett sortiment, främst inom kategorin köksartiklar. Deras starka fokus på knivar, krukor, bestick och saxar har säkrat en stark grund i den internationella ligan. 1976 introducerade Zwilling sin fyrstjärniga knivserie, som skulle bli deras mest sålda knivserie hittills. Senare tillkom Twins Professional "S" , som också blev en internationell storsäljare. En av anledningarna till Zwillings dominans på den internationella knivmarknaden beror på dess långa hållbarhet. Zwilling har genom åren fulländat sin stålformel, som innehåller en välbalanserad kombination av krom och kol. Dessa ingredienser kombineras sedan med en speciell ishärdningsprocess, vilket skapar en unik hållbarhet. Sedan 1970-talet har Zwilling varit en del av tyska Werhahn Group, och har idag över 3 200 anställda världen över. 2011 lanserade Zwilling ett extraordinärt initiativ. Initiativet riktade sig till personer med funktionshinder i den sydindiska staden Pondicherry. Här lärde sig unga indier med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv genom undervisning och lärande. Detta vittnar om ett företag som vill vara medvetet om sitt ansvar.

Historien lever vidare

I metropoler över hela världen går det att hitta Zwilling, som är särskilt känt för sina vackra showrooms. Syftet med dessa butiker är först och främst att presentera ett oöverträffat utbud av vackra kvalitetsprodukter. En serie produkter som tar sin utgångspunkt från grundarens historia, som startade redan 1731 med en stark utgångspunkt i kvalitet och bra hantverk. (Bild: Pinterest) (Bild: Zwilling.com) Texten har tagits fram med utgångspunkt från information tillgänglig den 31/10-17 från - https://www.zwilling.com/dk/da/pages/om-zwilling.html - https://en.wikipedia.org/wiki/J._A._Henckels