Chokolade Fondant opskrift

Chokladfondant recept

Chokladfondant Vår duktiga dessertkock har återigen lagat en riktigt läcker dessert åt oss. Vi kommer att befinna oss i chokladens universum, där vi denna gång kommer att presenteras med en utsökt chokladfondant. Vissa känner kanske till den smakrika chokladbomben under namnet "Blödande chokladkaka". Kakan är känd för sin mjuka kärna av flytande chokladmassa. Denna dessert är väldigt lätt att göra (max 30 min) och kommer garanterat att uppfylla alla chokladälskares djupaste fantasier.

Ingredienser (4 pers.):

100 g smör 100 g mörk choklad (70%) 50 g socker 40 g vetemjöl 6 äggulor 2 äggvitor Florsocker Möjligen : Vaniljglass eller lime sorbet Färska bär (hallon, björnbär) Florsocker Mynta

Handlingsplan:

Ta en vass kniv och börja hacka chokladen grovt. Chokladen smälts sedan i en skål över vattenbad. När chokladen har smält, blanda ihop den med sockret och det mjuka smöret. Rör här tills en enhetlig massa erhålls. Tillsätt sedan mjöl och ägg (gulor/vitor) medan du försiktigt rör om med en degskrapa . Smörj några formar och fördela chokladblandningen i dem. Ställ sedan in de fyllda kakformarna i kylen till 15 minuter innan servering. Sätt ugnen på 200 grader och grädda chokladblandningen i 11 minuter. Det är viktigt att chokladfondanten fortfarande är mjuk/flytande i mitten. Låt kakan stå i 1-2 minuter, där den svalnar innan du tar ut kakformarna och serverar chokladkakan. Chokladfondanten serveras bäst med vaniljglass och/eller limesorbet. Strö över kakorna med lite florsocker för ett snyggt estetiskt uttryck, och dekorera glassen med färska bär och myntablad. Välkommen och njut. Foto: Cecilie Helmersen