Scanpan - kvalitet i topklasse

Scanpan - högklassig kvalitet

Vem ligger bakom Scanpan ?

Scanpan är ett familjeägt företag med huvudkontor i Ryomgaard i Danmark. Härifrån exporterar företaget sina produkter till över 50 länder världen över. SCANPAN A/S är en av världens ledande tillverkare av non-stick produkter och företaget har tillverkat danska köksredskap av hög kvalitet i mer än 6 decennier. Sedan 1956 har Scanpan levererat kompromisslösa köksredskap och tillbehör för alla typer av kök. Utöver deras populära halkfria produkter innehåller Scanpans sortiment även proffsserier för storkök i rostfritt stål och koppar, professionella kökstillbehör och köksknivar med mera. Med vår egen fabrik i Danmark är det möjligt att säkerställa bästa möjliga kvalitetskontroll på alla deras produkter.

Runt världen

SCANPAN A/S exporterar över hela världen. Exportdelen växer ständigt och utgör idag majoriteten av deras totala omsättning. Företaget är 100% danskägt med huvudkontor och egen fabrik i Ryomgård på Djursland, nära Aarhus. Dessutom har SCANPAN A/S kontor i Finland och dotterbolag i Norge, Singapore, Kina och USA.

Beläggning i högsta kvalitet!

Scanpan är känt över hela världen för sina unika non-stick-produkter . En kontinuerlig utveckling av deras beläggning och deras produkter gör att Scanpan ständigt uppdateras med den senaste kunskapen, vilket är kärnan i Scanpans filosofi kring kokkärl och dess funktion. Under hela Scanpans 60-åriga historia har det legat djupt i företagets DNA att de danskproducerade stekpannorna och grytorna ska vara något alldeles speciellt. De använder mycket resurser för att kombinera det unika hantverket, där varje stekpanna är handgjuten i återvunnen aluminium med högteknologiska och patenterade teknologier som gjort Scanpans non-stick-produkter kända över hela världen.

Tillverkning i Danmark

Scanpan är i ständig utveckling och säger att det är målet att alltid vara först när det kommer till innovation och teknik. Sedan starten 1956 har deras handgjutna aluminiumprodukter med patenterad keramisk titanbeläggning utgjort kärnan i Scanpans verksamhet. Och idag gjuter man fortfarande alla non-stick aluminiumprodukter på sin egen fabrik i Ryomgård på Djursland.

En hållbar kvalitetsprodukt

Scanpan säger att för dem handlar hållbarhet främst om miljö, kvalitet och produktion. Som köpare och användare av en Scanpan aluminiumgryta eller panna kan du vara säker på att Scanpan har gjort sitt bästa för att uppfylla de högsta kraven och därmed bidra till en hållbar vardag för dig och framtiden för alla. Det flytande aluminiumet, som hälls i formen för hand, är noga utvalt, miljövänligt och återvunnet. Dessa är typiskt läsk- eller ölburkar som omvandlas till en kvalitetslegering som är anpassad efter Scanpans kvalitetskrav. En aluminiumpanna går genom människohänder 8 gånger innan den är redo att levereras från fabriken i Ryomgaard, Danmark. Varje gång är det erfarna medarbetare som gör en individuell kontroll av föremålet. Scanpan var den första tillverkaren av köksutrustning som lanserade miljövänliga, PFOA-fria produkter på marknaden. Alla Scanpans produkter är idag fria från PFOA. Det gör att du som ägare av en Scanpan-produkt slipper skadliga kemikalier i matlagning, och samtidigt får marknadens bästa användbarhet

Underhåll dina Scanpan-produkter

Undvik att använda extremt hög värme och häll aldrig kallt vatten på en het panna eller stekpanna , det kan göra att basen blir skev. Extrema temperaturer kan få alla metallföremål att böjas.

Rengöring steg för steg

  1. Låt din panna eller gryta svalna.
  2. Fyll den till hälften med kallt vatten och diskmedel, sätt på spisen och låt koka i ca. 10 minuter.
  3. Låt produkten svalna igen, ta bort matrester och rengör den enligt anvisningarna vid idrifttagning
Efter denna rengöring är din kastrull eller gryta redo att användas igen! Du hittar alla våra produkter från Scanpan här